Sıkça Sorulan Sorular

Sıkça Sorulan Sorular

Ürün kargoya ne zaman verilir?

Aldığını ürünü her zaman en kısa sürede kargoya vermeye önem gösteriyoruz. Hafta içi alınan ürünler aynı gün kargoya verilirken, Pazar günü satın aldığınız ürün, Pazartesi günü kargoya verilecektir.

Satın alınan ürünlerde iade ve değişim yapabilir miyiz?

Yamaner Kuyumculuk olarak siz değerli misafirlerimizin isteklerine her zaman en iyi şekilde cevap vermeye çalışıyoruz. Bu kapsamda Yamaner Kuyumculuk internet sitesinden aldığınız bir ürünü 14 gün içerisinde iade ve değişim yapabilirsiniz.

İade etmek istediğimiz ürünü nasıl gönderebiliriz?

İade etmek istediğiniz ürünleri Whatsapp hattımızdan (0535 010 6901) bizimle iletişime geçerek, sizi yönlendireceğimiz kargo firması aracılığı ile gönderebilirsiniz.

Alış satış arasındaki fark neden oluşur?

Bir ürünün alışla satış arasındaki farkının az yada çok olması ürünün 8 ayar 14 ayar yada 22 ayar olmasıyla alakalı değildir. Üründeki işçilik miktarının az yada çok olmasından kaynaklıdır. Siz ürünü alırken maden kısmından ayrı olarak bir de işçilik için ödeme yaparken, ürünü satmak istediğinizde sadece maden değerini geri alırsınız.

İşçiliksiz ürün var mıdır?

İşçiliksiz bilezik, işçiliksiz takı, işçiliksiz ziynet altın. Misafirlerimiz tarafından en çok sorulan sorulardan birisidir bu. Ne yazık ki bazı meslektaşlarımız da dahil, ürün satışı yaparken işçiliksiz bilezik diye bahsettiği için insanlar yanılgıya düşmektedir. Her ürün ayrı ayrı bir aşamadan, bir işlemden, bir emekten geçmektedir. Her bir aşama o ürünün işçiliğidir. İşçilik yok denilemez fakat işçilik az yada çok denilebilir. Yatırım yapmak istediğinizde tercih etmeniz gereken yol az işçilikli olan ürünlerdir. Ziynet altınlar en az işçiliği olan ürünlerdir.

Yüzük ölçüsü nasıl belirlenir?

Yüzüğü takmak istediğiniz parmağınızın çapını ölçerek aşağıdaki tablodan kaç numara olduğunu görebilirsiniz.

Aldığım üründe çizikler oluştu. Ne yapmalıyım?

Düz ürünler üzerinde çizikler daha çabuk belirgin olabilir ama merak etmeyin! Bütün ürünlerimizde olduğu gibi sizin aldığınız ürün de Yamaner Kuyumculuk garantisi altındadır. Ürünlerde oluşan ve tamiri mümkün olan tüm durumlarda sizlerin yanındayız. Bizim işimiz sadece satmak değil, aynı zamanda sattığımız ürünün arkasında durmaktır.

Aldığım ürünün bakımını nasıl yaptırabilirim?

Yamaner Kuyumculuk’tan aldığınız tüm ürünleriniz Yamaner Kuyumculuk garantisi altındadır. Whatsapp hattımız (0535 010 6901 ) üzerinden iletişime geçerek aldığınız ürünün bakımını ücretsiz olarak yaptırabilirsiniz.

Ürünün sertifikasını kaybedersek ne olur?

Tarafımıza bildirmeniz durumunda sistem üzerinde size verilen ürünün sertifikasının kaybolduğu notu düşülmekte ve tarafınıza yeni sertifikanız iletilmektedir.

Pırlanta ürünü değiştirmek yada bozdurmak istersek ne kadar zararım olur?

Yamaner Kuyumculuk’tan aldığınız pırlanta tektaş ve beştaş ürünlerde değiştirmek istediğinizde aldığınız fiyatın %10 düşüğüne, bozdurmak istediğinizde ise %25 düşüğüne geri alınmaktadır.

Takı tarzı ürünleri çeyrek altın gibi ziynet altınlarla değiştirebilir miyim?

Yamaner Kuyumculuk’tan aldığınız tüm ürünleri, sitemizde bulunan diğer ürünlerle 14 gün içerisinde  değiştirmeniz mümkündür.

Aldığımız ürüne yazı yazdırabilir miyiz?

Beğendiğiniz ve almak istediğiniz ürünün üstüne yada içine yazı yazdırmak isterseniz Whatsapp hattımız üzerinden (0535 010 6901) siparişiniz sonrası iletişime geçmeniz durumunda istediğiniz yazı stilinde istediğiniz yazı yazılacaktır. Yazı yazdırılan ürünlerde değişim ve iade yapılamamaktadır.

Altının kaç ayar olduğunu nasıl anlarız?

Takı tarzı aldığınız ürünlerde mutlaka milyem ve patent bulunmalıdır. Aldığınız ürünün üzerinde (çoğunlukla kilit kısmında) ayarı ve patenti yazar. Kimi ürünlerde ayarı 8-14-22 olarak rakamlarla gösterilirken, kimi ürünlerde milyem olarak yani 333-585-916 olarak yazabilir. 333 Milyem 8 ayarı, 585 Milyem 14 Ayarı, 916 milyem 22 ayarı ifade etmektedir. Ürünün üzerinde hiçbir patent veya ayar yoksa kaç ayar olduğunu öğrenmek için mihenk taşı ve ayar suyuna ihtiyacınız olacaktır. Bu ürünleri de kullanmayı bilmek gerekir. Bunları edinmek yerine yakınınızda bulunan bir kuyumcuya veya kuyumcu tamircisine başvurabilirsiniz J

Taşlı ürünlerde taş düşer mi?

Pırlanta olmayan tüm taşlı ürünlerde taş düşme sorunu olabilmektedir. Ne yazık ki taş düşmeme garantisi verilememektedir. Ancak Yamaner Kuyumculuk olarak aldığınız tüm ürünlerin bakım garantisi olduğu için, taşlı ürünlerde de taş düşme durumunda ürününüzü bakıma gönderip ücretsiz olarak tamirini sağlayabilirsiniz.

Aldığım ürünlerin garantisi var mı?

Yamaner Kuyumculuk üzerinden aldığınız saatlerin 2 yıl garantisi mevcuttur. Diğer tüm ürünlerin ömür boyu bakım garantisi bulunmaktadır.

Hediye notu yazmak için ne yapabilirim?

Whatsapp hattımız üzerinden (0535 010 6901 ) iletişime geçmeniz durumunda istediğiniz notu, kaliteli not kağıtları üzerine yazarak ürün paketinizin içine yerleştirilecektir.

Hediye paketi olarak gönderebilir misiniz?

Whatsapp hattımız üzerinden (0535 010 6901 ) iletişime geçmeniz durumunda ürün hediye paketi olarak hazırlanacaktır.

Yatırım amaçlı bilezik almak mı yoksa ziynet almak mı gerekir?

İşçiliği az olan bilezikler yatırım amaçlı kullanılabilir. Avantajı bileğinizde sizinle beraber her yere götürebilirsiniz. Yamaner Kuyumculuktan aldığınız bileziklerin içinde ayarı ve Yamaner Kuyumculuk ismi bulunmaktadır. Bu yazı basit bir işlem gibi görünse de sattığımız ürünün arkasında olduğunu göstermektedir. Ziynet altınların işçiliği bileziklere göre daha az olduğu için ziynet altını almak bilezik almaktan daha iyi bir yatırım aracıdır. Ancak arasındaki fark azdır. Bilezik takı olarak kullanılabildiği için ekstra bir avantajdır.

Beşi bir yerde ve beşi birlik nedir?

Beşi bir yerde dediğimiz altın; beş adet Reşat altının bir araya gelmesi veya kimi bölgelerde beş adet Teklik altının bir araya gelmesi ile oluşan takıdır.

Beşi birlik ise beş adet Reşat altının bir arada üretilmesidir, tek bir altındır. Beşi Birlik de  Hacı beşli ve Hakiki Beşli olarak ikiye ayrılmaktadır.

Hacı beşli nedir? Hakiki beşli nedir? Nasıl ayırt edilir?

Osmanlı Devletinden kalma bir alışkanlıktır Reşat altın. Türkiye Cumhuriyeti kurulduğunda Reşat altına muadil olarak Cumhuriyet Ata Lirası üretilmiştir. Gram olarak ikisi de 7,20 gram gelmektedir. Hacı Beşli sonradan baskı dediğimiz, çoğunluğu 21 ayar olan, Osmanlı zamanında basılmamış olan altınlardır.

Hakiki Beşli ise Osmanlı döneminde Padişah Mehmet Reşat zamanında basılmış olup günümüze kadar elden ele dolaşarak gelen altındır. 22 Ayardır. Tekrar üretimi olamayacağı için tarihi eser değeri de bulunmaktadır. Bu nedenle Hacı Beşliye nazaran daha zor bulunur ve daha değerlidir.

Hacı beşli ve Hakiki beşli arasındaki farkı işin içinde olmadığınız takdirde, ne yazık ki bakarak anlamanız mümkün değildir. Güvendiğiniz yerlerden almanız en doğru tercih olacaktır.

Biz Yamaner Kuyumculuk olarak sattığımız Hacı Beşli ve Hakiki Beşlilerin kulp kısımlarına damgamızı basarak gerekli garantiyi siz değerli misafirlerimize vermekteyiz.

Alyanslarda büyüme küçülme olur mu?

Ne yazık ki alyansların büyük bir kısmında ölçü yapılamamaktadır. Sadece içi dolu ve düz klasik alyanslarda 1-2 numaraya kadar büyüme ve küçülme olabilmektedir. Ürünlerin açıklamasında ölçü yapılıp yapılamayacağı yazmaktadır.

Etiketler: Sıkça Sorulan Sorular
Eylül 20, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR